Oi kui mõnus, kui värsket kurki tuleb nii palju ja sellest saab teha meie lemmik kurgisalatit. Kellele ei meeldiks kurgisalat, mis pakatab värskusest ja lihtsatest maitsetest ning mida on ülilihtne valmistada. Vürtsikas kurgisalat on lihtsalt parim kaaslane mahlase grill-liha kõrvale või niisama nosimiseks.
Salati jaoks läheb vaja:
* 2 – 2,5 kg kurke
* 2 suuremat sibulat
* 1 terve kange Eestimaine küüslaugupea
* tilli (õisikuid)
* 2 sl soola
* 2 sl suhkrut
* 3 sl 30%-list äädikat
* 1 tl kanget sinepit
* jahvatatud musta pipart
Viiluta kurgid kas mandoliini või noaga seibideks, tükelda sibulad, purusta küüslaugud, lisa kõik maitseained, sega läbi ja jäta suurde kaussi või potti kuni 24 tunniks seisma.
Aeg-ajalt käi segamas ja kui tundub, et on valmis siis võid purkidesse panna ja külmkappi. Meil nii hästi pole läinud, et midagi purkidesse panna saame, miskipärast saab see enne otsa.