Kanatiivad on mõnus kiire amps otse grillilt. Need on veel eriti mahlased, kui paned need eelnevalt soolvette. Lihtsamalt öeldes imab liha endasse vedeliku ja maitse ning ei kuiva nii kiiresti ära. Ideaalne tükkidele, mis tavaliselt kuivavad kiiresti ära. Näiteks kanarind, seafilee või karbonaad jne.
Kanatiibu maitsestame vähese Carolina Mustard maitseaineseguga ja glasuurina kasutasime meie Apple Bourboni.
Koostisosad:
1 kg kanatiibu
1 l vett
100 g Don Marco`s Brine-O-Magic Poultry marinaadisegu
Don Marco`s Carolina Mustard maitseainesegu
Don Marco`s Apple Bourbon Glaze & Sauce
vahtrasiirup
BBQ tomatikaste
Ettevalmistus: sega sool ja vesi kausis või kotis. Lisa 100 g Brine O Magic marinaadisegu ühele liitrile külmale veele ja lahusta. Osa veest võib asendada puuviljamahla, veini, koola, kange alkohoolse joogiga jne. Meile meeldib segada vett 1/1 õunamahlaga.
Nüüd pane tiivad soolvette nii, et kõik kanatiivad oleks kaetud ja lase eil 1-2 päeva külmikus seista. Seejärel kuivata ja maitsesta kergelt Carolina Mustard maitseaineseguga. Soolvees sisalduva soola tõttu, tuleks maitseainesegu kogust vähendada umbes poole võrra.Seejärel sega Apple Bourboni glasuur vahtrasiirupi ja tomatise bbq kastmega.
Grilli tiibu kaudsel kuumusel ca 180-200` juures, kuni need on krõbedad. Seejärel pintselda glasuuriga ja lase veel paar minutit karamellistuda.