fbpx

Hamburger rebitud lihaga

rebitud liha grillikaubamaja

Suurepärane burger on midagi enamat, kui lihatükk kukli vahel. Tõeliselt rokib ainult õige koostis ja selleks on vaja tippkvaliteediga koostisosi. Maitseainete osas võid vabalt fantaasial lennata lasta ning soolasuse osas tasub ka ikka enne maitsta, mitte olla sõnakuulelik retsepti lugeja. BBQ kastmete valik on meil ka mõnusalt rikkalik 🙂

Vaja läheb:

1 seakaelakarbonaad

Maitseainesegu Traeger Pork & Poultry

10 spl pruunsuhkrut

1 sl jahvatataud koriandrit

3 spl sibulapulbrit

3 spl küüslaugupulbrit

1 tl purustatud musta pipart

4 spl soola

1 dl Traeger BBQ kastet

Valmistamine:

Võta liha toatemperatuurile tund aega enne küpsetamist soojenema. Sega kõik maitseained omavahel. Aseta seakaelakarbonaad grillile. Kuumuta temperatuurini 95 kuni 110°C. Küpseta seakaelakarbonaadi umbes 8 tundi kuni selle sisetemperatuur tõuseb 71°C-ni. Sisetemperatuuri saad mõõta Meater või Thermapeniga.  Võta liha grillilt, paki see alumiiniumfooliumisse või paberisse ja aseta liha grillile tagasi. Jäta liha fooliumisse küpsema umbes 6-8 tunniks kuniks on saavutatatud sisetemperatuuur 86 kuni 96°C. Võta liha grillilt ja lihal puhata. Eemalda foolium ja kasuta liha rebimise kahvleid ning rebi liha tükkideks. Sega grillkaste liha sisse. 

Küpseta ise burgeri kuklid

Küpsetussegu-Don-Marco´s-Burger-Buns-don-marcos (1)

380 g pakist saad 6 maitsvat burgeri kuklit.

Vajalikud koostisosad:

180 ml vett

30 g võid

50 g presspärmi või 12 g kuivpärmi

Küpsetussegu sisaldab juba taigna jaoks olulisemaid koostisosi, tuleb lisada 180 ml leiget vett, 50 g presspärmi või 12 g kuivpärmi ja 30 g pehmet võid.

Kuklite küpsetamine on küpsetusseguga äärmiselt lihtne. Nagu eelpool mainitud juba, sisaldab küpsetussegu küõige olulisemaid taigna koostisosi.

Pärast koostisosade segamist sõtkuge tainast intensiivselt umbes 5 minutit ja seeärel jagaga see 6 ühesuuruseks palliks. Aseta pallid küpsetusplaadile ja tasanda neid veidi. Kata need rätikuga ja lase 30 minutit toatemperatuuril kerkida.

Tõsta kerkinud burgerikuklid 200- 220`kraadini eelsoojendatud grillile või ahju ja lase 10-15 min küpseda. Seejärel laota kuklid restile jahtuma ja omatehtud kuklid ongi valmis.

Küpsetussegu-Don-Marcos-burger-brioche-bun-grillikaubamaja-.jpeg

350 g pakist saad 6 maitsvat brioche-kuklit.

Vajalikud koostisosad:

125 ml petti

50 g pehmet võid

1 muna (suurus M)

50 g presspärmi või 12 g kuivpärmi

Pärast koostisosade segamist sõtkuge tainast intensiivselt umbes 5 minutit ja seeärel jagaga see 6 ühesuuruseks palliks. Aseta pallid küpsetusplaadile ja tasanda neid veidi. Kata need rätikuga ja lase 20 minutit toatemperatuuril kerkida.

Tõsta kerkinud burgerikuklid 200`kraadini eelsoojendatud grillile või ahju ja lase 12-18 min küpseda. Seejärel laota kuklid restile jahtuma ja omatehtud kuklid ongi valmis.

Ah, et mis siis burgeri vahele veel läheb? No täiega hästi sobiks sinna näiteks  coleslaw`salat ja/või hapukurki, marineeritud sibulat, sibulamoosi jne. Selles osas anname sulle vabad käed, vaata mida külmikust leiad ja võime ausalt öelda, et isetehtud burgeri sai ja rebitud liha on juba niiiiiiii hea.

Kui grillid söe- või pelletgrilliga, siis proovi kirsi pelletit. Gaasigrilliga grillides kasuta suitsutoru ja pane sinna kirsi pelletit.

Mõnusat katsetamist!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.