Milleks mulle pelletgrill?

Traeger-Timberline-pelletgrill-restoran-grillikaubamaja-11 (1)

Pelletgrilli on ühendatud bbq ahi, suitsuahi, söegrilli ja gaasigrilli elemente. Kütuseallikana kasutatakse 100% looduslikku lehtpuugraanulit ehk grillpelletit.

Kuidas pelletgrill töötab?

Grillpellet valatakse pelletipunkrisse. Seejärel juhitakse pelletid elektritoitel töötava tigu abil küpsetuskambrisse. Põlemisel süttivad pelletid, soojendades küpsetuskambrit. Seejärel juhivad õhku sisselaskeventilaatorid, mis jaotavad ühtlaselt suitsu ja kuumust kogu küpsetusalale ning rasvavann hoiab leegi toidust eemale. Seda kõke juhib kontroller, mishoiab täpset temperatuuri, et saaksid veeta aega oma sõprade ja perega ning vähem aega grilli valvamiseks.

Sarnaselt ahjuga, võimaldavad pelletgrillid reguleerida täpset temperatuuri digitaalselt või manuaalselt. Tavaliselt on temperatuuri vahemi 80-260 C. Seega saab küpsetada nii madalal aglasel tulel või kuumalt.

Pelletigrillidega saab toite suitsutada, grillida, küpsetada, praadida ja isegi hautada. Peaaegu kõike, mida tavalises ahjus valmistate, saab valmistada pelletigrillil

Traeger leiutas originaalse pelletgrilli enam kui 30 aastat tagasi Oregoni osariigis. Jätkuval ollakse tööstusharu eesotsas, kui maailma enim müüv pelletgrill, mida on täiustanud aastakpmnete pikkune puuküttega toiduvalmistamise oskus. Pelletgrilliga saavutad ühtlase ja täiusliku tulemuse igal korral.

Pelletgrillid jõudsid Põhja-Ameerikast Euroopasse 2017. aastal. Esimesel hooajal müüdi neid kahes riigis – Saksamaal ja Eestis. Need universaalsed seadmed on igaühele lihtsad kasutada ja on nüüdseks eestlaste eelistatuim grillivalik. Pelletgrilliga saab ühes masinas ilma lisaseadmeid kastamata klassikaliselt grillida, valmistada traditsioonilist BBQ-d, röstida, suitsutada, küpsetada ja hautada. Valminud toidule saab lisada intensiivse suitsumaitse.

Revolutsiooniline lähenemine toob esile grillimise parimad küljed – naturaalse suitsuaroomi ja -maitse, mis on ühendatud varem vaid gaasigrillile omaseks olnud mugavustega. Sobiv küpsetamistemperatuur valitakse nupust sarnaselt köögipliidi ahjule. Kütteallikaks on sealjuures naturaalsed puidupelletid, mis jõuavad põletini tiguajami abil. Siiski tuleb arvestada, et tiguajam vajab töötamiseks elektrivoolu. Pelletgrill võimaldab mitmekesist temperatuurivalikut alates 82C. Nii saab valmistada kaheksa tunniga rebitava liha (Pulled pork) või kuivatada Beef Jerky. Pelletgrilli puhastamine on väga lihtne ega kuluta aega.

Pelletgrilli eelised?

Pelletgrillid lisavad toidule tõelise puidu maitse; mugav kasutada- pane grill valmis ja unusta ning 6 in 1 mitmekülgsust grullimiseks, suitsutamiseks, küpsetamiseks, röstimiseks, hautamiseks ja grillimiseks-seda kõike ühel grillil.

LISA PELLET

VALI TEMPERATUUR JA UNUSTA

NAUDI MAITSVAID HETKI

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga