Kuldsed sibularõngad dipikastmega
Kuldseks küpsetatud sibularõngad on küll täiega meie lemmikud. Grillikaubamajas maitsevad sibularõngad nii suurtele, kui ka väikestele. Ja mis sibularõngad need ilma dipikastmeta on?
Mõnusalt krõbedad sibularõngad saab PANKO riivsaiahelvestega. Kes ei tea, siis panko ehk jaapanipärased riivsaiahelbed on tehtud ainult saia sisust ja seejärel kuivatatud õhuliselt helbeliseks. Päris tihti kasutatakse pankoga paneerimisel fritüüri, aga selle retseptiga tehtud sibularõngad on õliga kergelt üle pritsitud ja krõbedaks küpsenud grillil või ahjus. Ülimalt mõnus amps koos dipikastmega. Maldoni suitsusool annab rõngastele veel mõnusa õrna suitsuse maitse, mis sibula ja väikese parmesaniga suurepäraselt kokku sobib.
Vaja läheb:
- 200 ml nisujahu
- 300 ml panko riivsaia
- 50 ml riivitud parmesani
- 2 suurt sibulat
- 2 muna
- 0,5 tl suitsusoola või tavalist
- purustatud musta pipart
Valmistamine:
Lõika sibulad ca 1cm laiusteks rõngasteks. Eralda rõngad üksteisest. Klopi munad lahti. Pane ühte kaussi jahu, Maldoni suitsusool ja pipar ning teise panko ja parmesani segu. Kuumuta ahi või grill 200 kraadini. Ahjus tehes kata ahjupann küpsetuspaberiga. Kasta sibularõngad ükshaaval esmalt jahusse, siis munasse ja siis pankosegusse. Pankosegu pressi tugevalt sibularõngaste peale. Tõsta rõngad ühe kihina ahjuplaadile või grillile. Piserda rõngaid toiduõliga ja küpseta ahjus kuldpruuniks (ca 20 minutit). Serveeri kohe enda lemmiku dipikastmega!
Don Marco`s digisegud
Dipisegu tegemiseks:
200 g toorjuustu, hapukoort või maitsestamata jogurtit
2-3 tl dipisegu
Sega kokku ja naudi, lihtne kas pole?
Don Marco`s dipisegude valikus on 6 erinevat dipisegu