Piprakaste sai loodus eeskätt kolme roa BBQ kastmeks: rebitud liha, ribi ja rinnatüki ehk brisketi jaoks. Ja kui sa oled ühte neist grillinud, siis sa tead, kui oluline on kastme õige konsistents. Liha on grillil kaua ja seega on kastmel piisavalt aega voolata grilli põletitesse või sütele. Selle kleepuva kastmega ei ole sul enam probleemi, et kaste jookseb liha pealt maha. See kaste kleepub liha külge ja lihtsalt ei lase ennast lahti. Nii nagu see peakski olema, sest on roogasid, mis sellist katset väga vajavad.
Pipar on maitsev alternatiiv tśilli teravusele. Alkaloid kapsaitsiin vastutab tśilli vürysikuse eest. Seda alkaloidi leidub kõigis tśillides ja see pärineb algsest taimest capsicum, mis on kõige tśilli- ja piprataimede ema. Pipral pole aga tśillitaimega mingit pistmist ja lisaks saab ta oma teravuse muust ainest ja seda toimeainet nimetatakse piperiiniks, mis on tuletatud piprataime botaanilisest nimetusest. Pipra ladinakeelne nimetus on “Piper nigrum” ja tegemist on ronitaimega, mille küljes kasvavad marjad. Marjad kuivatatakse ning nendest saavadki mõnusad pipraterad. Madala vürtsikuse tõttu sobib pipar palju paremini maitset edasi andma, ilma et see liiga tugevaks muutuks. Paljude jaoks on pipra vürtsikus paremini talutav, kui tśilli agressiivne vürtsikus. Ettevaatus cayenne`i piprag! Nimes on küll pipart, aga tegemist on jahvatatud tśilliga!
Koostisosad: toor-roosuhkur, tomatipasta, brändiäädikas, õunasiidriäädikas, sojakaste (sojaoad, sool, suhkur, nisujahu), Worcestershire`i kaste, veiniäädikas, melass, suhkur, sool, anśoovised, tamarind ekstrakt, sibul, küüslauk, vürtsid, pipar 0,8%, tśilli, meresool, vanill.
Allergeenid: soja, nisu, oder, anśoovised
Reviews
There are no reviews yet.