Õlle-sibula kastme näitel on selleks GE-Bräu õlletehad, mis asub Saksamaal. Nende meeskond on seal väga hinnatud kvaliteedi ja üldiselt ka selle eest, et ta on andnud Gelsenkirchenis linnale teise õlletehase. Kui tuli mõte õlle kõrvale kaste teha, oli kohe selge, keda partneriks pardale võtta. Gelsenkirchenis ei tohiks ju grilli kõrvalt puududa ükski GE-Bräu õlu.
Õlu otse grillile- ka mõte! Kahjuks on grill-lihale külma õlle peale kallamine endiselt väga levinud. Paljud ei tea, et sellel on ainult negatiivsed tagajärjed ja see ei aita maitsele kaasa. Õlu ja BBQ sobivad väga hästi kokku, kuid õlut tuleb õigesti kasutada. Kui õlut kallata lihale lihtsalt peale, siis loputame sealt maitseained maha ja kustutama söed. Sinna jääb veidi auru ja mustust, kuid maitset pole. Kui aga kasutada õlut kastmes või segada õlut marinaadi maitseainetega, tekib aga täiesti uus maitsev maitse. Näiteks lisa ribi aurutamisel lihunikupaberile veidike õlut, maitse on suurepärane.
Tõenäoliselt teate, et õlipõhistel marinaadidel pole grillimises kohta. Kuid see ei tähenda, et marinaadid üldiselt grill-lihale ei sobi. Õli asemel soovitame kasutada veepõhiseid marinaade. Marinaadiga saab liha väga hästi katta ja tagada intensiivse ühtlase aroomi. Veel ei ole loomulikult mingit maitset, aga kui võtad aluseks õlle, lisad veidi puuviljamahla ja natuke õlle-sibula kastet ning kasutad seda marinaadina, siis oled üllatunud, kui hea ja maitsev marinaad olla võib. Muidugi võid kasutada ka oma lemmik marinaadi ja kastet peale marineerimist oma lihale hõõruda. Loovusel ei ole piire, seega lase fantaasial lennata.
Tomatipasta, toor-roosuhkur, Gesöffi õlu 5.5% (vesi, odralinnased, humal, pärm), suhkruroomelass, Worcestershire`i kaste, veiniäädikas, melass, suhkur, sool, anśoovised, tamarindi ekstrakt, sibul 2,6%, küüslauk, vürtsid, sinep, sojakaste, linnaseäädikas, tśilli, meresool.
Allergeenid: soja, nisu, oder, anśoovised
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.