Maitsvat ja kohevat maisileiba serveeritakse traditsiooniliselt klassikalise BBQ-ga. Cornbread küpsetussegu on palju enamat, kui lihtsalt jahu, see on ideaalne viis täiusliku ja maitsva maisileiva küpsetamiseks.
Segu sisaldab juba taigna jaoks olulisemaid koostisosi, tuleb vaid lisada vesi, pett, või ja mesi.
310 g pakist saad umbes 10 portsu maisileiba. Küpsetusvormi suurus peaks olema ca 20 x 20 cm.
Vajalikud koostisosad:
80 ml vett
250 ml petti
40 g sulavõid
35 g (2 spl) mett
soovi korral veidi vaniljet. Veidi võid vormi jaoks.
Valmistamine:
Sulata või ja lase jahtuda. Aseta küpsetussegu, vesi, pett ja sulavõi segamisnõusse ning mikserda vaiksel kiirusel maksimaalselt 1 minut.
Küpsetamine:
Vooderda 20 x 20 cm ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga, määri äär kergelt võiga ja vala tainas vormi. Teise võimalusena võib maisileiba valmistada eelsoojendatud, hästi määritud malmpannil või pitsaahjus.
Küpseta eelkuumutatud ahjus keskmisel riiulil või grillrestil kaudsel kuumusel.
Ahjus kuumusega alt ja ülevalt 200`
Ringleva õhuga ahjus 180`
Grillil 180`- 200`
Küpsetusaeg: umbes 20-25 min
Pintselda peale küpsetamist meega ja serveeri soojalt. Võid ka lisada juustukuubikuid, röstitud peekoni ka tśillit.
Koostis: maisijahu, nisujahu, suhkur, munapulber, glükoosisiirup, küpsetuspulber (hapestaja: ndifosaadid; kergitusaine: naatriumkarbonaadid; tärklis), meresool.
Allergeenid: nisujahu, magus vadakupulber, võib sisaldada muna, soja ja pähklite jääki.
oiteväärtus 100g kohta:
Energiasisaldus 1056kJ/251 kcal
Rasvad 7,5 g
millest küllastunud rasvhapped 3,9 g
Süsivesikud 39 g
millest suhkrud 11 g
Valgud 5,9 g
Sool 1,4 g
Don Marco`s maitsete kohta saad lisa lugeda meie blogist
Reviews
There are no reviews yet.