Populaarset India leiba serveeritakse grilliroogade kõrvale. Kõige paremini maitseb Naani leib soojalt. Väikesed pätsid on imeliselt kohevad ja neid saab küpsetada otse pannil või röstida grillil.
Naani leiva küpsetamise juures on võtmeteguriks jogurti lisamine.
420 g pakist saab umbes 10 Naani.
Vajalikud koostisosad:
120 ml leiget piima
120 g võid
120 g jogurtit (10% rasvasisaldusega)
50 g presspärmi või 12 g kuivpärmi
Veidi oliiviõli, sulatatud võid ja jämedat soola.
Taigna valmistamine:
Sulata või ja lase veidi jahtuda. Pane küpsetussegu, pärm, piim, jogurt ja või segamisnõusse. Sega miksriga vaiksel kiirusel ühtlaseks taignaks. Vormi tainas palliks ja määri umbes 1 sl oliiviõliga. Kata rätikuga ja lase soojas toas kerkida ca 1 tund. Sõtku tainas uuesti läbi ja vormi umbes 10 pallikest. Kata rätikuga ja jäta kerkima. Vahetult enne küpsetamist vormi või rulli taignast ettevaatlikult õhukesed naanileivad.
Maitsestamiseks sobivad Don Marco`s maitseaine- ja vürtsisegud. Näiteks Wondergreen, Toskana või Mafia Coffee.
Küpsetamine: pintselda panni kergelt sulavõiga ja grilli keskmisel kuumusel mitu korda keerates kuldpruuniks. Pintselda soovi korral võiga ja enne serveerimist puista peale jämedat soola.
Koostis: nisujahu, suhkur, munapulber, küpsetuspulber (hapestaja: difosaadid; kergitusaine: naatriumkarbonaat, tärklis), glükoosisiirup, lauasool.
Allergeenid: nisujahu, magus vadakupulber, võib sisaldada muna, soja ja pähklite jääke.
Toiteväärtus 100g kohta:
Energiasisaldus 1574kJ/376 kcal
Rasvad 18,7 g
millest küllastunud rasvhapped 11 g
Süsivesikud 43 g
millest suhkrud 5,6 g
Valgud 7,7 g
Sool 0,62 g
Don Marco`s maitsete kohta saad lisa lugeda meie blogist
Kristel –
Täielik lemmik! Ma poleks uskunud, et ma hakkan ise naani tegema.